Jelenovy lázně

Lidé se probudí, až si sáhnou na dno

Jindřich Rajchl. Objektivita zpravodajství na nejnižším bodě své existence. Studenti a umělci zklamali. Progresivistická levice ovládla školství. Sjednotit lid. Hydra nás okusuje a požírá. Na elektřině můžeme zbohatnout. Média a politici určují náladu ve společnosti.

5 komentářů: „Lidé se probudí, až si sáhnou na dno

  • „Milion chlívek“ dostal lidi na Letnou, protože mu celostátní média dávala prostor a nechávala hovořit jejich lídra. My tohle nemůžeme. Kdybychom mohli, byla by situace zase jiná. To, že někomu ze sousedství budu vysvětlovat a přesvědčovat ho o jiné pravdě, to asi není to pravé ořechové. Akorát by mně asi udal. Došel mi rozum. Lidi prostě nevěří, že svět se jim mění před očima, že se na nás řítí pohroma.

    Reagovat
  • Dobrý rozhovor, byť bych některé odpovědi Jindřicha Rajchla formuloval přesněji. Například s tzv. demokracií. Dobře jsi Petře položil otázku, protože demokracie může fungovat jen za splnění určitých podmínek.
    1. Praktikticky právně zajištěná svoboda názorů v mediálním prostoru (tiskový zákon + Ústava)
    2. Autentické transparentní zajištění volebního systému.
    Obé není a obě jest obcházeno, protože obecně chybí vůle držet jhakákolv pravidla hry či objektivní normy. Po falšování voleb v USA, včetně ostrajizace Donalda Trumpa už nelze dát ruku do ohně za jakékoliv volby v anglosaském prostoru. Kapři si volbami rybník prostě nevypustí, to je raději zruší v rámci tzv. bezpečnosti a sanitárního apartheidu. Ten problém je mnohem hlouběji a týká se existenciálních otázek, pro co lidé žijí a co vlastně vůbec chtějí od této existence.

    Reagovat
  • Bohužel se budou snažit naši VELITELÉ lidi jako je pan doktor Rajchl co nejvíce odtrhnout od možnosti veřejně vystupovat, s tím musíme počítat

    Reagovat
    • Demokracie jako soutěž myšlenek je dávno minulostí a kdo ví, zda vůbec kdy byla takto míněna. Po francouzské revoluci šlo o to, aby byl obsazen bankovní systém a měna byla pouze měnou směnek a jejich hodnota vyla pokud možno centrálně určována bankami (viz. FED). Pak šlo o postupné získání majority průmyslových celků, když už byla ta vědecko-technická revoluce. V této fázi byl ještě ponechán jistý prostor pro řemesla a služby. I tento prostor je však postupně korporatizován (proto krize, chaos a mimořádná opatření) a s ním přichází na pořad vize oligarchických tyranů (viditelná sorta – Schwab, Gates apod.), pro které jsou volby jen posvěcením jejich vizí, při čemž se nebojí ani okatých podvodů. Přinejmenším na tzv. západě je kulturní revolucí šedesátých let vychována široká masa užitečných idiotů, kteří za benefit prodají klidně i vlastní matku a dokonce věří, že páchají globální dobro.

      Reagovat
  • Mám ráda pana Rajchla, říká, že je realista, ale myslím si, že davy na náměstích nic nezmění, pokud se to nehodí vládnoucím „elitám“. Jak dopadla stávka řidičů kamionů v Kanadě? Bylo jich snad málo?
    Nechci brát nikomu naději…..

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *