Jelenovy lázně

Václav Klaus na Slovensku. V kabaretu Milana Markoviče

Prezident Václav Klaus. Hostem herce, kabaretiéra, moderátora, satirika Milana Markoviče. Bratislava, pizzerie Lozano, neděle 10. března. V době nemluvení některých českých politiků.

8 komentářů: „<span class="hpt_headertitle">Václav Klaus na Slovensku. V kabaretu Milana Markoviče</span>

  • To je typický Václav Klaus, pokud jde citát Tomáše Bati.
    Toto je celá citace:

    „Příčinou krize je morální bída. Přelom hospodářské krize? Nevěřím v žádné přelomy samy od sebe. To, čemu jsme zvykli říkat hospodářská krize, je jiné jméno pro mravní bídu. Mravní bída je příčina, hospodářský úpadek je následek. V naší zemi je mnoho lidí, kteří se domnívají, že hospodářský úpadek lze sanovat penězi. Hrozím se důsledku tohoto omylu. V postavení, v němž se nacházíme, nepotřebujeme žádných geniálních obratů a kombinací. Potřebujeme mravní stanoviska k lidem, k práci a veřejnému majetku. Nepodporovat bankrotáře, nedělat dluhy, nevyhazovat hodnoty za nic, nevydírat pracující, dělat to, co nás pozvedlo z poválečné bídy, pracovat a šetřit a učinit práci a šetření výnosnější, žádoucnější a čestnější než lenošení a mrhání. Máte pravdu, je třeba překonat krizi důvěry, technickými zásahy, finančními a úvěrovými ji však překonat nelze, důvěra je věc osobní a důvěru lze obnovit jen mravním hlediskem a osobním příkladem.“

    Hospodářské krize vlastně mají svůj počátek ve filozofických bludech o člověku, životě a světě o významu všeho. Jenže to si V. Klaus připustit nemůže, protože by to vyžadovalo i jeho vlastní důslednost v promýšlení existenciálních otázek.

    Reagovat
    • Přesný komentář, chtělo by to návrat do Masarykovské republiky s nádechem socialismu, samozřejmě bez Klause .

      Reagovat
  • Markovič odštartoval svoju kariéru humoristu tým, že totálne nemorálne, bez etických bariér oslovoval spodinu slovenskej verejnosti v útokoch na jednu a len jednu osobu, JUDr. Vladimíra Mečiara. Sám nedovzdelaný a vyučený len v oblasti krčmových kidov sa bez prestávky navážal do zakladateľa štátu. Dosť sa čudujem prezidentovy Klausovy za účasť v tomto insitnom kabarete MM – stárnuceho klauna bez šťavy,
    oikofóba s minimálnym auditóriom.

    Reagovat
  • No, Markovič už je takový přestárlý seladon, ale právě Mečiar spolu s Klausem stáli u rozbití Československa. Masaryk, Beneš a Štefánik se musejí v hrobě obracet.To, že někteří občané Slovenska byli proti rozpadurepabliky, tak je máme nazývat spodinou Slovenska?A co kdyby Žilina se stala hlavní m městem Ćeskoslovenska?

    Reagovat
  • Pán prezident Václav Klaus, řekl něco ve smyslu, že víc než v covidu vidí nebezpečí v „covidismu“; a stejně také v „ukrajinismu“…

    Přece -ismy to jsou jen ideologie, a jsou nebezpečné jen když se z knih a článků dostanou a usadí někomu v hlavě a ovládnou člověka, který je praktikuje.

    Mně se proto zdá, že mnohem větší ohrožení než nějaký -ismus, jako takový, nám způsobují bigotní covidisté, ukrajinisté, antirusisté atd.

    Teror způsobují, tehdy, když si -ismus najde a spojí s -istou. Vždy je to jen otázkou ne „jest-li“, ale kdy se to stane.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *