Jelenovy lázně

Seniory zavřeli na pokojích. Svědectví z Bavorska

Jak se bránit proti zvůli. Očima pečovatelky. Neměli spojení s rodinou, půjčovali jsme jim mobily. Porušen etický kodex. Odešla jsem z práce. Plakali jsme. Vrátit se nemůžu. Média mě paradoxně zachránila.

3 komentáře: „Seniory zavřeli na pokojích. Svědectví z Bavorska

  • Popsaný způsob zacházení s klienty domovů důchodců byl praktikován i u nás, babička mých dětí následky dlouhé izolace a nedostatek kladných podnětů nakonec zaplatila životem. Když jsme ji viděli před propuknutím pandemie, byla to dobře orientovaná stará paní, jen trochu špatně slyšela, takže měla problém telefonovat. Pak je uzavřeli v domově, nesměly k ní návštěvy, nesměla ani opouštět pokoj a stýkat se s ostatními. Když jsme ji potom konečně mohli navštívit, byla zcela dezorientovaná, nechodila, jen seděla v kolečkovém křesle. Trochu ji zrehabilitovali, ale nastala další uzávěra a to byl konec. Nedostatek pohybu, ztráta schopnosti sebeobsluhy, několik pádů a zlomenina kyčelního krčku, smrt… A podle všeho nebyla jediná…

    Reagovat
  • Za tato zvěrstva může EU a vlády všech zemí ,které EU slepě poslouchají.

    Reagovat
  • Je to tak. Sama v Německu- v Bavorsku pracuji něco přes 3 roky, z toho většinu času v sociální péči – zařízení pro postižené děti. 2 roky v Německu žiju s dcerou.
    Očkování je tu pro zdravotní a sociální péči povinné od 15.3.2022. nátlak předtím na očkování byl velký, byť v nadrmz zařízení ještě slušný. Informovali nás o možnosti rizika výpovědi z práce, ale vyloženě nevyhrožovali. Neustále jen žádali, aby se všichni zaměstnanci nechalie očkovat. Já v té době měla výhrady, protože jsem měla i po roce id prvního COVIDu stále průkazné protilátky v dostatečné výši, bohužel u COVIDu se na to narozdíl od jiných nemocí nebere ohled. Moje pozice s postinfekční imunitou byla trochu jiná, než u kolegů, kteří nemocí ještě neprošli.
    Za zmínku stojí i to, že u nás začalo očkování dříve, než v ČR a ve zdravotní a sociální péči se v Německu očkovalo přednostně, takže u nás byla velká část lidí očkovaná dříve ( od března 2021), než se v ČR vůbec začalo. Díky tomu jsem viděla i první nežádoucí účinky a bouřlivé reakce po očkování – hodně kolegů to odneslo ošklivou virózou v délce 1 až více dní. V několika případech i týden opravdu ošklivé infekce s vysokými horečkami a dlouhým zotavováním se do normálu.
    Neměla jsem proto důvěru v očkování, navíc jsem se mezitím vzdělávala o funkcích Imunity a začala sledovat různé odborníky, především české, na imunologii.
    Neočkovaných nás zůstalo jen málo. Většina lidí šla aktivně sama, ze zbylých jich mnoho podlehlo před začátkem povinného očkování. Já jsem se zachránila proděláním podruhé v únoru 2022, takže když začala platit povinnost očkování, měla jsem platný certifikát o prodělání. Několik kolegů odolávalo i bez než, ale s rizikem vysokých pokut nebo zákazu výkonu práce. Někteří byli odhodláni se bránit soudní cestou a čekali, co přijde. Nakonec ale všichni infekci prodělali dříve, než na ně úřad nastoupil. Vedení u nás naštěstí nikomu výpověď nedalo a nechali to čistě na řešení úřadů. Jen jsme se museli potupně každý den testovat- do prodělání nemoci. V této chvíli jsou u nás všichni očkování nebo po prodělané infekci. Netřeba říkat, že mnozí neočkovaní šli nákaze aktivně naproti. Stejně jako já teď, když mi platnost certifikátu končila. Už mi platí další – již třetí o prodělání. A dokud ten nesmysl nezruší, budu ho pravidelně obnovovat. V práci jsem spokojená a nechci odejít. Máme tam skvělý kolektivní a jinak výborně podmínky. Kdyby to nebylo nařízením vlády, nikdo by nás do očkování v práci nenutil. Na začátku, když to bylo dobrovolné, u nás vždy vedení opakovalo, že nikdo nás do toho nesmí nutit. Pouze dodržují zákony a předpisy.. bohužel nyní i tyto nesmyslné.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *